Corona maatregelen

 

Wij doen er alles aan om jouw bezoek bij het Speelkasteel op een veilige manier te laten verlopen. In onze accommodatie volgen wij de richtlijnen van het RIVM.

 

Ook wordt er een beroep gedaan op ieders verantwoordelijkheid. Neem de algemene basisregels van het RIVM zo veel mogelijk in acht. Was regelmatig je handen, hoest en nies in de binnenkant van je elleboog, houd voldoende afstand en blijf thuis bij de bekende klachten. 

 

 

Veel gestelde vragen – richtlijnen – algemeen

 

Blijf thuis bij gezondheidsklachten, neusverkoudheid en/of koorts.

 

Het Speelkasteel houdt zich aan de richtlijnen van het RIVM en wij vragen onze bezoekers zich daar ook aan te houden. Kom dus niet naar het Speelkasteel als jij of iemand in jouw huishouden last heeft van neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest en/of verhoging (tot 38ºC).

 

 Welke maatregelen het Speelkasteel getroffen?

 • Het is verplicht je bezoek vooraf online te reserveren.
 • Per groep zijn er maximaal 8 volwassenen toegestaan.
 • Het Speelkasteel is ingericht op waarborging van de 1.5 meter maatregel.
 • Wij verzoeken de volwassen plaats te nemen aan één van onze tafels en tijdens het verblijf zoveel als mogelijk aan deze tafel te blijven zitten.
 • Tussen de verschillende huishoudens dient er 1.5 meter afstand gehouden te worden.
 • Er zijn hygiëne-punten aanwezig met desinfectie pompen
 • Het Speelkasteel is iedere dag vóór opening grondig gereinigd. 
 • De speeltoestellen, tafels en toiletten worden zeer regelmatig schoongemaakt.
 • De maatregelen worden herhaaldelijk gecommuniceerd in Het Speelkasteel (posters e.a.)
 • Gasten en personeel blijven thuis bij ziekteverschijnselen.

 

Wat gebeurt er als ik ziek word tijdens mijn bezoek?

Bij een bezoek vragen wij jou en jouw huishouden naar huis te gaan in verband met de veiligheid van andere gasten en onze medewerkers.

 

 1.5 meter afstand tussen huishoudens

Het Speelkasteel houdt zich aan de richtlijnen van het RIVM en wij vragen onze bezoekers zich daar ook aan te houden. Dat betekent 1.5 meter (twee armlengtes) tussen huishoudens. Dit wordt middels vakken en markeringen op de vloer duidelijk aangegeven. Tevens kunt u per huishouden aan één tafel plaats nemen. Wij verzoeken de volwassenen zoveel mogelijk aan deze tafel te blijven zitten tijdens het verblijf. 

 

 

Extra hygiënemaatregelen

Om een bezoek aan het Speelkasteel zo hygiënisch mogelijk te maken bieden wij centrale desinfectie punten aan en maken onze medewerkers belangrijke contactpunten met regelmaat schoon. 

Hierdoor is het structureel dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen voor zowel medewerkers als gasten niet noodzakelijk. Tijdens schoonmaakwerkzaamheden of wanneer bijvoorbeeld bij calamiteiten de 1.5 meter afstand niet gewaarborgd kan worden, dragen medewerkers extra persoonlijke beschermingsmiddelen. 

 

EHBO en BHV

In geval van nood volgen wij de richtlijnen m.b.t. hulpverlening van het RIVM en het Oranje Kruis (bijv. reanimatie). Hiervoor zullen onze medewerkers van de Bedrijfshulpverlening extra persoonlijke beschermingsmiddelen dragen.

 

 

1. Was regelmatig je handen

Het Speelkasteel biedt op diverse plekken extra desinfectie aan en in de toiletruimte gelegenheid om je handen te wassen. De RIVM regels voor handen wassen zijn als volgt:

 • Was regelmatig je handen. Ook na niezen of hoesten in de elleboog.
 • Was je handen 20 seconden lang met water en zeep, droog je handen daarna goed af met papier.
 • Was je handen voordat je naar buiten gaat, als je weer thuis komt, als je je neus hebt gesnoten, voor het eten en nadat je naar de wc bent geweest.

2. Hoest en nies aan de binnenkant van je elleboog

3. Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg

4. Schud geen handen

De richtlijnen van het RIVM geven aan om 1.5 meter of twee armlengtes van anderen te bewaren. Handen schudden is niet toegestaan.

 

 

 

Wij vragen je om de aanwijzingen van onze medewerkers op te volgen. Niet opvolgen kan leiden tot het afbreken van het bezoek. Samen zorgen we ervoor dat iedereen voldoende ruimte heeft tijdens het bezoek.