Corona maatregelen

Het Speelkasteel is blij om te melden, in goed overleg met de veiligheidsregio Kennemerland, dat het Speelkasteel weer open mag gaan.

Wij doen er alles aan om jouw bezoek bij het Speelkassteel op een veilig manier te laten verlopen. In onze accommodatie volgen wij strikt de richtlijnen van het RIVM.

Ook wordt er een beroep gedaan op ieders verantwoordelijkheid. Neem de algemene basisregels van het RIVM zo veel mogelijk in acht. Was regelmatig je handen, hoest en nies in de binnenkant van je elleboog, houd voldoende afstand en blijf thuis bij de bekende klachten.

Het RIVM zegt dat kinderen tot 18 jaar geen 1.5 meter afstand hoeven te bewaren. Alle andere hygiënemaatregelen gelden ook voor kinderen.

Leest u voor uw bezoek de maatregelen goed door.

 

Veel gestelde vragen – richtlijnen – algemeen

Blijf thuis bij gezondheidsklachten, neusverkoudheid en/of koorts.

Het Speelkasteel houdt zich aan de richtlijnen van het RIVM en wij vragen onze bezoekers zich daar ook aan te houden. Kom dus niet naar het Speelkasteel als jij of iemand in jouw huishouden last heeft van neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest en/of verhoging (tot 38ºC).

Alle gasten dienen bij aanschaf van een ticket de gezondheidsverklaring af te geven voor hun huishouden aan de receptie van het Speelkasteel.

(zie zelfverklaring gezondheid)

Indien een van de vragen met ja beantwoord wordt, maak dan geen reservering of annuleer uw reservering.

Wat is een gezondheidsverklaring? 

Een gezondheidsverklaring is een document die je bij aanschaf van een ticket toegezonden krijgt. Deze verklaring dient ingevuld te worden en kunt u bij uw bezoek aan de receptie inleveren. Wij gaan ervan uit dat onze gasten zelf goed opletten en hun gezin geen gezondheidsklachten hebben.

 

Wat gebeurt er als ik ziek word tijdens mijn bezoek?

Bij een bezoek vragen wij jou en jouw huishouden naar huis te gaan in verband met de veiligheid van andere gasten en onze medewerkers.

 

1.5 meter afstand tussen huishoudens

Het Speelkasteel houdt zich aan de richtlijnen van het RIVM en wij vragen onze bezoekers zich daar ook aan te houden. Dat betekent 1.5 meter (twee armlengtes) tussen huishoudens. Dit wordt middels vakken en markeringen op de vloer duidelijk aangegeven. Tevens kunt u per huishouden aan één tafel plaats nemen . Wij verzoeken de volwassenen zoveel mogelijk aan deze tafel te blijven zitten tijdens het verblijf. Het is toegestaan om met 2 huishoudens aan één tafel plaats te nemen.

Wij vragen je om de aanwijzingen van onze medewerkers op te volgen. Niet opvolgen kan leiden tot het afbreken van het bezoek. Samen zorgen we ervoor dat iedereen voldoende ruimte heeft tijdens het bezoek.

 

Extra hygiënemaatregelen

Om een bezoek aan het Speelkasteel zo hygiënisch mogelijk te maken bieden wij centrale desinfectie punten aan en maken onze medewerkers belangrijke contactpunten met regelmaat schoon. 

Hierdoor is het structureel dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen voor zowel medewerkers als gasten niet noodzakelijk. Tijdens schoonmaakwerkzaamheden of wanneer bijvoorbeeld bij calamiteiten de 1.5 meter afstand niet gewaarborgd kan worden, dragen medewerkers extra persoonlijke beschermingsmiddelen. 

 

EHBO en BHV

In geval van nood volgen wij de richtlijnen m.b.t. hulpverlening van het RIVM en het Oranje Kruis (bijv. reanimatie). Hiervoor zullen onze medewerkers van de Bedrijfshulpverlening extra persoonlijke beschermingsmiddelen dragen.

 

1. Was regelmatig je handen

Het Speelkasteel biedt op diverse plekken extra desinfectie aan en in de toiletruimte gelegenheid om je handen te wassen. De RIVM regels voor handen wassen zijn als volgt:

  • Was regelmatig je handen. Ook na snuit of hoesten in de elleboog.
  • Was je handen 20 seconden lang met water en zeep, droog je handen daarna goed af met papier.
  • Was je handen voordat je naar buiten gaat, als je weer thuis komt, als je je neus hebt gesnoten, voor het eten en nadat je naar de wc bent geweest.

2. Hoest en nies aan de binnenkant van je elleboog

3. Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg

4. Schud geen handen

De richtlijnen van het RIVM geven aan om 1.5 meter of twee armlengtes van anderen te bewaren. Handen schudden is niet toegestaan.