Corona maatregelen

Het Speelkasteel is blij om te melden dat, in goed overleg met de veiligheidsregio Kennemerland, is besloten dat de het Speelkasteel weer open mag gaan.

Wij doen er alles aan om jou bezoek naar het Speelkassteel op een veilig manier te laten verlopen. In onze accommodatie volgen wij de richtlijnen van het RIVM.

Ook wordt een beroep gedaan op ieders eigen verantwoordelijkheid. Neem de algemene basisregels van het RIVM zo veel mogelijk in acht. Was regelmatig je handen, hoest en nies in de binnenkant van je elleboog, houd voldoende afstand van anderen en blijf thuis bij klachten.

 Het RIVM zegt dat kinderen t/m 12 jaar geen 1,5m afstand hoeven te bewaren. De andere hygiënemaatregelen gelden wel voor kinderen.

 

Leest u voor uw bezoek aan het Speelkasteel goed de maatregelen door.

Veilig Samen Uit

Er gelden speciale richtlijnen voor veilig samen uit

 • We zorgen voor 1,5 meter afstand tussen huishoudens
  We ontvangen maar een beperkt aantal gasten tegelijk en alleen met een vooraf gemaakte reservering. We werken met een norm per locatie, hierdoor is de hoeveelheid mensen altijd passend.
 • We zorgen voor extra hygiënemaatregelen
  We dragen persoonlijke beschermingsmaterialen waar nodig. We desinfecteren belangrijke contactpunten en maken vaker schoon. We bieden centrale desinfectiepunten.
 • We zorgen voor voldoende en heldere informatievoorziening
  We hebben zichtbare, goed geïnformeerde en getrainde collega’s. We geven begrijpelijke informatie, instructies en bewegwijzering. We spreken gasten aan als de afspraken niet worden nageleefd.

 

Komen spelen gaat heel gemakkelijk:

 1. Reserveer je tijdslot
  Kies daarvoor een tijdslot.

  LET OP  iedereen moet van tevoren reserveren. Ook wanneer je bijvoorbeeld een jaarabonnement, een 6-rittenkaart of waardebon hebt.

 2. Reken af
  Koop daarvoor van tevoren een ticket of geef aan dat je al een jaarabonnement, rittenkaart of waardebon bezit.

 3. Kom spelen
  Kom op het tijdstip van je keuze en laat je reservering + ticket + gezondheidsverklaring zien. Reinig je handen bij binnenkomst, check onze spelregels en het speelplezier kan beginnen.

Download gezondheidsverklaring

 

Veel gestelde vragen – richtlijnen – algemeen

Blijf thuis bij gezondheidsklachten, neusverkoudheid en/of koorts.

Het Speelkasteel houdt zich aan de richtlijnen van het RIVM en wij vragen onze bezoekers zich daar ook aan te houden. Kom dus niet naar het Speelkasteel als jij of iemand in jouw huishouden last heeft van neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest en/of verhoging (tot 38ºC).

Alle gasten dienen bij aanschaf van een ticket een zelfverklaring gezondheid af te geven voor hun huishouden.

(zie zelfverklaring gezondheid)

Indien een van de vragen met ja beantwoord wordt, maak dan geen reservering of annuleer uw reservering.

Wat is een zelfverklaring van gezondheid? 

Een zelfverklaring van gezondheid is een document dat je bij aanschaf van een ticket moet toegezonden krijgt. Deze verklaring dient op de dag zelf uitgeprint en ingevuld te worden en in te leveren bij de receptie. Wij gaan ervan uit dat onze gasten zelf opletten of hun huishouden zonder gezondheidsklachten is.

Wat gebeurt er als ik ziek word tijdens mijn bezoek?

Bij een bezoek vragen wij jou en jouw huishouden naar huis te gaan in verband met de veiligheid van andere gasten en onze medewerkers. Samen zorgen we voor voldoende veiligheid tijdens het dagje uit.

1,5 meter afstand tussen huishoudens

Het Speelkasteel houdt zich aan de richtlijnen van het RIVM en wij vragen onze bezoekers zich daar ook aan te houden. Dat betekent 1,5 meter (twee armlengtes) tussen huishoudens. Dit wordt middels vakken en markeringen duidelijk aangegeven. Tevens kunt u per huishouden aan één tafel plaatsnemen . Wij verzoeken de volwassenen zoveel mogelijk aan deze tafel te blijven zitten tijdens het verblijf, Het is niet toegestaan om met verschillende huishoudens aan één tafel plaats te nemen.

 Wij vragen je om de aanwijzingen van onze medewerkers op te volgen. Niet opvolgen kan leiden tot het afbreken van het bezoek. Samen zorgen we ervoor dat iedereen voldoende ruimte heeft tijdens het bezoek.

Extra hygiënemaatregelen

Om een bezoek aan het speelparadijs zo hygiënisch mogelijk te maken biedt wij centrale desinfectiepunten aan en maken medewerkers belangrijke contactpunten vaker schoon. 

Hierdoor is het structureel dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen voor zowel medewerkers als gasten niet noodzakelijk. Tijdens schoonmaakwerkzaamheden of wanneer bijvoorbeeld bij calamiteiten de 1,5 meter afstand niet gewaarborgd kan worden, dragen medewerkers extra persoonlijke beschermingsmiddelen. Na ieder tijdsslot vind er een grondige schoonmaak plaats van onze gehele accommodatie

Hoe beperkt Het Speelkasteel het aantal gasten tegelijk?

Het Speelkasteel houdt zich aan de richtlijnen van het RIVM. Dat betekent dat wij in het speelkasteel minder bezoekers dan normaal kunnen toelaten. Dit monitoren wij door middel verschillende tijdssloten op een dag. Het is daarom ook niet mogelijk om ons speelparadijs zonder reservering te bezoeken.

EHBO en BHV

In geval van nood volgen wij de richtlijnen m.b.t. hulpverlening van het RIVM en het Oranje Kruis (bijv. reanimatie). Hiervoor zullen onze medewerkers van de Bedrijfshulpverlening extra persoonlijke beschermingsmiddelen dragen.

Uiteraard wordt er goed gekeken naar uiterlijke kenmerken van het coronavirus. Wij gaan ervan uit dat onze gasten zelf opletten of hun huishouden zonder gezondheidsklachten is. Indien wij het nodig vinden vragen wij jou en jouw huishouden om naar huis te gaan in verband met de veiligheid voor andere gasten en onze medewerkers. Samen zorgen we voor voldoende veiligheid tijdens het dagje uit.

Waarom kan ik alleen van tevoren tickets kopen en moet ik een dag- en tijdslot reserveren?

Om de maatregelen van het RIVM te kunnen waarborgen zal het speelkasteel dagelijks een maximum aantal bezoekers kunnen ontvangen. Daarom is een bezoek aan het speelkasteel alleen mogelijk als je vooraf je tijdslot reserveert. Om alle kinderen een kans te geven om het Speelkasteel te bezoeken hebben wij er voor gekozen in tijdsloten te werken.

Ik heb een tijdslot gereserveerd maar ik ben te laat. Mag ik nu langer blijven?

Nee, dit is helaas niet mogelijk. Ons personeel heeft voldoende tijd nodig om het Speelkasteel schoon te maken voor de volgende groep bezoekers. Alvast bedankt voor jullie begrip.

Welke maatregelen kan ik zelf nemen?

Het Speelkasteel houdt zich aan de richtlijnen van het RIVM en wij vragen onze bezoekers zich daar ook aan te houden. Met een aantal maatregelen kun je zelf ook voor een veilig bezoek zorgen.

1. Was regelmatig je handen

Het Speelkasteel biedt op diverse plekken extra desinfectie aan en in de toiletruimte gelegenheid om je handen te wassen. De RIVM regels voor handen wassen zijn als volgt:

 • Was regelmatig je handen. Ook na snuit of hoesten in de elleboog.
 • Was je handen 20 seconden lang met water en zeep, droog je handen daarna goed af.
 • Was je handen voordat je naar buiten gaat, als je weer thuis komt, als je je neus hebt gesnoten, voor het eten en nadat je naar de wc bent geweest.

2. Hoest en nies aan de binnenkant van je elleboog

Het RIVM raadt aan om te hoesten en niezen aan de binnenkant van je elleboog. Was na snuiten, niesen of hoesten je handen.

3. Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg

Het RIVM raadt aan om papieren zakjes te gebruiken bij het snuiten van je neus. Gooi deze daarna weg en was na het snuiten je handen.

4. Schud geen handen

De richtlijnen van het RIVM geven aan om 1,5 meter of twee armlengtes van anderen te bewaren. Handen schudden is daarom niet toegestaan.